Tippek


Az automata váltók működésében éppúgy szükség van az időszakos olajcserére, mint az autó motorjánál, bár lényegesen több megtett kilométer vagy használati idő betöltése után.

A váltó megfelelő működése közben is keletkeznek szennyező részecskék, kopásokból, súrlódásokból eredendően.

Bár több típusnál longlife megnevezésű olajat használnak a gyártók, amit az autó, de inkább a váltó élettartamára szántak, és előírásaik szerint nem kell cserélni.

De az automata váltók változó, 8 – 12 liter közötti olajat tartalmaznak.

Ennek a mennyiségben viszont a hideg, és az üzemmeleg állapot között igen nagy hőtágulása van, ezért a váltón egy szellőző (szuszogó) rendszer található.

Ezen keresztül tud a váltóból a „túlnyomás” a környezetbe ürülni, megakadályozva az egyébként nem nyomástereknél lévő tömítések sérülését.

A váltó visszahűlése, teljes leállításakor a környezeti hőmérsékletre történő visszaállás folyamán, az őt körülvevő levegőt „szívja”magába. A levegőnek viszont páratartalma van, ami az évek alatt a váltóba jutva rontja az olaj eredeti tulajdonságait.

Ezért az olajat célszerű időszakosan cserélni, kb. 60.000 km megtétele után. Bár tudjuk, hogy nem lehet az összes feltöltött mennyiséget cserélni (típusfüggő), de így is növelhetjük váltónk élettartamát.

Ne hanyagolja el az apróbb hibákat. Ha rendellenességet észlel forduljon szakemberhez időben. Ezzel megelőzheti a nagyobb problémát.

A motor vagy ABS probléma szintén befolyásolja a váltó tökéletes működését, ezeknek a hibáit is időben kell kezelni.

Kerék cserénél fokozottan figyeljen a megengedett gumiméretre, mivel a nem megfelelő méret az automata váltó hibás működéséhez vezethet.

Utólagosan beépített riasztó rendszerek és gáz rendszerek vagy chip tuning, ezek mind a váltó élettartamát rövidíthetik vagy az optimális működését ronthatják.

mustang-garage-mirror-black-car
pexels-photo-109361

Az általunk javított váltókhoz rendelkezünk megfelelő célszerszámokkal, gyári dokumentációkkal, a piacon elérhető alkatrészekkel, bontott alkatrészekkel, olajjal. A computeres diagnosztikához alap, a szoftveres tanításhoz, működési programozáshoz pedig gyári műszerrel.

Igénybe venné szolgáltatásunkat?


Hívjon minket! +36/20-448-8088


Vagy írjon űrlapunkon keresztül!