Mechanikus váltók javítása

Lever of manual  transmission in auto, vehicle.
manualtransmission

Mechanikus váltók javítása


Az autó tulajdonosok közül sokan választanak mechanikus váltós autót. Ez köszönhető annak, hogy a régebbi álláspontok alapján az automata váltós gépjárművek

– többet fogyasztanak, nem költséghatékony
– drága a javításuk
– nem elég megbízhatóak.

Ezek persze mára erősen pozitív irányba mozdultak el az automata váltó irányába. Sokat lefaragtak a hátrányaikból és a versenyfutásaikból mára már látható, zsebükben „érezhető” eredmények alapján nem drágább az üzemeltetésük, mint a mechanikus társaiké.

Viszont, sajnos a jól bevált mechanikus váltók hibái bővültek, javításuk néha költséges. Köszönhető pl. olyan technikai újításoknak, mint a kettős tömegű lendkerék. A kettős tömegű lendkerék hivatott csillapítani a motor járásából adódó egyenletlenségeket, és ez kiváló megoldás mindaddig, amíg meg nem hibásodik.

A kettős tömegű lendkerék hibás működésénél nem javít, hanem hihetetlenül ront a váltót érő statikus, dinamikus terhelésben, komoly károkat okozva a váltó belsejében. A kár kisebb zajhatásnál és szinte elhanyagolhatónak vélt problémánál is képes a fogaskerék teljes tönkretételére például egy Mazda sx7 – nél közel 450.000,-Ft kár keletkezett a váltóban ilyen problémából.

Ez csak egy kis kitérő volt, melyben arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy apróbb rendellenesség esetén is kérje ki kezelőorvosa, de inkább a váltóspecialista véleményét, ezzel több százezer forintot takaríthat meg.

Ennek a menüpontnak a lényege azonban összefoglalható rövidebben is:

Vállaljuk mechanikus váltók javítását

o teljes körű diagnosztikával
o alkatrész beszerzéssel,
o garanciával

Az általunk javított váltókhoz rendelkezünk megfelelő célszerszámokkal, gyári dokumentációkkal, a piacon elérhető alkatrészekkel, bontott alkatrészekkel, olajjal. A computeres diagnosztikához alap, a szoftveres tanításhoz, működési programozáshoz pedig gyári műszerrel.

Igénybe venné szolgáltatásunkat?


Hívjon minket! +36/20-448-8088


Vagy írjon űrlapunkon keresztül!