Glycol (fagyálló teszt)


Ma már az automata váltók túlnyomó részénél a váltómű és az olaj hűtését hőcserélővel oldják meg.

Ennél a megoldásnál a gépjármű erőforrásaként szolgáló motor hűtőfolyadékát (fagyállóját) használják a váltó üzemi hőfokra való visszahűtéséhez.

A rendszernek egy problémája, hogy a hőcserélőben egyidejűleg van jelen a motor fagyállója és a váltóolaj, persze elválasztva egymástól. Ha ez az elválasztás megsérül, akár repedés, de legtöbbször tömítések hibáinál, akkor a váltóolajba fagyálló keveredhet.

Ez a ma futó váltó típusoknál is gyakori jelenség volt. A váltóba kerülő glycol rendkívül erősen károsítja a belső tömítéseket, dugattyúkat. A lamellás rendszerekben lemálik a lamellatárcsán lévő ferrodolos réteg, károsíthatja az elektromos mágnesszelepeket. Ilyen esetben a váltójavítás mellett a váltó hűtőcseréjéről is gondoskodni kell.

Láthatjuk, hogy a hiba figyelmen kívül hagyása (a váltó további károsodását eredményezi), de a találgatásokra alapuló hűtőcsere is jelentős többlet költséget jelent az ügyfélnek.

Ezért rendkívül fontos a váltó olajban lévő glycol (fagyálló) kimutatása, vagy kizárása.

Mi elvégezzük megfelelően levett olajmintából a tesztet.

evening

Az általunk javított váltókhoz rendelkezünk megfelelő célszerszámokkal, gyári dokumentációkkal, a piacon elérhető alkatrészekkel, bontott alkatrészekkel, olajjal. A computeres diagnosztikához alap, a szoftveres tanításhoz, működési programozáshoz pedig gyári műszerrel.

Igénybe venné szolgáltatásunkat?


Hívjon minket! +36/20-448-8088


Vagy írjon űrlapunkon keresztül!